Zöldfűszeres kacsasült Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: kacsasütő, papírtörlő, séfkés
Eljárások: hámozás, sütés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a hagymát és hagyjuk egészben.
A babérlevelet és a vegyes zöldfűszereket kössük egy csokorba.
A kacsát hideg vízben mossuk meg, papírtörlővel szárítsuk le.
Tegyük egy tepsibe, sózzuk és locsoljuk meg olajjal.
Adjuk hozzá a hagymát, a fűszernövényeket, a leveskockát és a rózsaborsot, majd előmelegített sütőben 200 C fokon süssük meg.
Körülbelül 10 perc elteltével öntsük tetejére a bort és az ecetet, és süssük tovább még körülbelül 50 percig, időnként meglocsolgatva.
Vágjuk a kacsát kis darabokra és melegített tálon rendezzük el a hagymával és a zöldfűszerekkel díszítve.
Forrón tálaljuk.