Mazsolás-bárányhúsos töltött cukkini Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, előfőzés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás, sütés, töltés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Egy nagy, mély lábosban felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világosságára pirítjuk rajta a hagymát.
2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, a mazsolát és a fahéjat, sózzuk, borsozzuk, és 5 percig együtt pároljuk. Akkor beledobjuk a darált húst, majd 10 percig pirítjuk.
3. A cukkinit 5 percre forró, sós vízbe tesszük; ezalatt majdnem megpuhul. Alaposan leszűrjük, a tetejéről levágunk egy kalapot, és a belsejét kiskanállal kikanalazzuk.
4. A cukkini húsát a darált húshoz adjuk, és ezzel együtt zsírjára sütjük. Az előkészített cukkiniket egy tűzálló tálba állítjuk, a tölteléket az üreges belsejükbe kanalazzuk.
5. A kockára vágott paradicsomot sózzuk, borsozzuk, majd a tál aljára öntjük. 40-50 perc alatt készre sütjük. A cukkinit tálalótálra szedjük, és a paradicsommártást a tetejére kanalazva tálaljuk.