Kaszinótojás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyomózsák
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés, töltés
Adag: 1 adag (10 darab)
Elkészítés:
1. A tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk.
2. Sárgájukat kiszedjük, áttörjük, és a vajjal, mustárral, borssal, sóval (utóbbi helyett kevés szardellapasztával) simára keverjük, nyomózsákkal a fehérjékbe töltjük.
3. Franciasaláta alapon, jégbe hűtve adjuk asztalra.
Franciasaláta
A sárgarépát, fehérrépát kisebb kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt, citromos, borsos, erősen sós vízben puhára, de nem mászkosra főzzük, majd leszűrjük, jól lecsepegtetve kihűtjük.
A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, mustárt és egy fél citrom levét, majd először vékony sugárban, majd amikor kezd összeállni bátrabban, állandó keverés mellet annyi olajat adunk hozzá hogy kemény, vajszerű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a mustárt, porcukrot és a fehérbort.
Az almát és a burgonyát meghámozzuk és apróbb kockára vágjuk az uborkával együtt a többi zöldséggel és a mártással összekeverjük.
Jól lehűtve tálaljuk.
Többféle hidegkonyhai készítmény alkotórésze, kísérője.
Hideg vagy meleg halak, frissen sültek körete is lehet.