BRANDYS CSOKOLÁDÉCSÉSZE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fakanál, felfújtforma, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, gőzölés, habverés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása, vízfürdő
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tejet, a tejszínt, a zsírszegény tejszínt, valamint a csokoládét (70%-os) gyöngyöző vízfürdő felett összemelegítjük. Fakanállal simára keverjük. Félrerakjuk.
2. A tojássárgáját, a brandyt, a reszelt narancshéjat összekeverjük egy tálban. Lassan, óvatosan a csokoládés keverékbe öntjük, folyamatosan kevergetjük, amíg egyesülnek. A keveréket a vízfürdő fölött is folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
3. A tűzről levéve 6 darab, egyenként 1.75 deciliteres desszertcsészébe vagy szufléformába adagoljuk. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
4. A tejszínt sűrű habbá verjük egy tálban. Óvatosan belekeverjük a porcukrot, és addig verjük, amíg a sűrű, kemény hab nem esik ki a tálból.
5. Tálaláskor a csokoládés csészék tetejét tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk fahéjjal.