Gyúrt tészta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, keverőtál, konyharuha, nyújtófa, szita
Eljárások: gyúrás, hűtés, nyújtás, pihentetés, szitálás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg búzaliszt
4 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál liszt
Elkészítés:
1. A lisztet szitáljuk a gyúródeszkára, és a közepébe nyomjunk mélyedést 1. kép).
2. A tojásokat, a sót, meg az olajat töltsük a mélyedésbe 2. kép).
3. Kívülről befelé haladva kézzel dagasszunk sima tésztát belőle 3. kép).
4. Burkoljuk nedves konyharuhába, és így pihentessük 15 percig a hűtőszekrényben (4. kép).
5. Nyújtsuk ki a tésztát hajszálvékonyra (5. kép).
6. Vágjuk fel tetszés szerinti alakzatban (6. kép).
Ezt a tésztát nem dagasztjuk, mint a keltésztákat, hanem gyúrjuk. Valószínű a fordítás hibás.