Karottás spagetti csigamártással Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, staubolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, és dinszteljük meg benne a sóval szétdörzsölt fokhagymát.
2. A zöldséget tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, adjuk a fokhagymához, és kicsit dinszteljük együtt vele.
3. A jól lecsepegtetett csigát tegyük bele, és szórjuk meg liszttel (lásd a képen).
4. Öntsük fel a borral, és főzzünk belőle mártást.
5. A tejszínt keverjük bele, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.
6. A borsmentát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, és keverjük a mártáshoz.
7. A karottás tésztát sós vízben 10-15 percig főzzük, utána szedjük ki és jól csepegtessük le.
8. Rendezzük tányérokra, öntsük rá a mártást, és azonnal tálaljuk.