Spagetti carbonara Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
A spagettit nagy fazék sós, forró vízben főzzük a csomagoláson feltüntetett ideig.
Serpenyőben közepes tűzön, az olajban pirítsuk a fokhagymát és a császárszalonnát (pancettát), amíg aranyszínű lesz, de még nem ropogós. A serpenyőt húzzuk félre és szedjük ki a fokhagymát. Keverőtálban verjük fel a tojást a parmezánnal és a pecorinóval, illetve a sóval, amíg jól elkeveredik. Tegyük félre.
Csepegtessük le a tésztát és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a tojásos keveréket és rázzuk össze. A pancettát tegyük vissza a tűzre 1 percre. A forró olajat és a pancettát öntsük a tojásos tésztára és alaposan rázzuk össze. A tetejét szórjuk meg bőségesen fekete borssal és tálaljuk.