Spagetti olajbogyóval és mozzarella sajttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg kimagozott fekete olajbogyó
15 dkg mozzarella sajt
50 dkg spagetti
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. Amíg a spagetti fő, kis lábosban mogyoróbarnára pirítjuk a vajat, és lassú tűzön 1 percig pároljuk a fokhagymát.

3. A felhevített olajbogyót, az olívaolajat, a friss petrezselymet és az apró kockára vágott mozzarella sajtot a forró tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk.