Csípős spagetti citrommal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, lábas, reszelő, séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, párolás, préselés, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
2 db citrom
1 db hegyes erős paprika
1 gerezd fokhagyma
9 dkg reszelt parmezán sajt
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál olaj
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az egyik citrom héját lereszeljük, húsát apróra vágjuk. A másik citrom levét kifacsarjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel. Sóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

3. Hozzáadjuk a citrom húsát is. Közepes lángon, állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük. Beleöntjük a citromlevet is, további 2-3 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, áttesszük a lábosba és jól összekeverjük a krémmel. Hozzáadjuk a karikára vágott hegyes erős paprikát. Meghintjük a reszelt sajttal.

Párolt és sült-halakhoz, csirkéhez érdekes pikáns köretként is fogyasztható.