Baba ghanuj Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, préselés, sütés, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db padlizsán
ízlés szerint fokhagyma
ízlés szerint szezámkrém
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, vágott felével tepsire fektetjük, 60 percig a sütőben sütjük.
2. Kihűtjük, a belsejét turmixgépbe kanalazzuk, és fokhagymával, citromlével, szezámpasztával pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk.
A padlizsán nem a kés anyagától, hanem a levegőtől barnul be. Ezt elkerülhetjük, ha hámozása után azonnal ecettel vagy citromlével savanyított vízbe mártjuk.
Hűtőszekrényben 2 napig is eltarthatjuk.