AMERIKAI DUPLACSOKIS KEKSZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, habverés, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás

Adag: 3 tepsi (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra darabolt étcsokoládé
20 dkg nádcukor
20 dkg puha vaj
12 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
½ teáskanál vaníliaaroma
1 nagyobb tojás
22 és fél dkg liszt
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. A vajat, cukrot és a vaníliaaromát nagy tálba tesszük, és habverővel jól összedolgozzuk. Apránként belekeverjük a tojást is, és könnyű habbá verjük.

2. Hozzászitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, és óvatosan beleforgatjuk. Belekeverjük a csokoládédarabkákat is. Három kivajazott tepsibe egy-egy kanálnyi kupacot teszünk a tésztából, elég távol egymástól, hogy ne érjenek össze, amikor sülés közben megnőnek.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ezalatt a sütemény kívül ropogóssá válik, de belül puha marad. 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.