Mentás padlizsánkrém Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, papírtörlő, sütő, sütőlap, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, pihentetés, préselés, sütés, szikkasztás, turmixolás, zúzás
Adag: 6-8 főre
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-osra. A padlizsánt besózzuk, és 15 percre félretesszük. Leöblítjük róla a sót, majd papírtörlővel leszárítjuk.
2. A padlizsándarabokat vágott felükkel felfelé sütőlemezre tesszük, és 20 perc alatt puhára sütjük majd meghámozzuk.
3 A padlizsánhúst, a fokhagymát, a citromlét és tahinit és az olívaolajat turmixgépbe tesszük. Körülbelül fél perc alatt simára turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk. Meghintjük mentával, és lavash- vagy pitakenyér-darabokkal kínáljuk.