Fűszeres tintahal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kenyérpirító, kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, sütés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tisztított tintahal
8 szelet pirított kenyér
2 db szárított chilipaprika
⅔ dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl száraz fehérbor
Elkészítés:
Nagy serpenyőben pirítsuk a fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát olajon 2 percig. Adjuk hozzá a tintahalat, süssük erős tűzön 8 percig.
Öntsük bele a bort, és főzzük, amíg a tintahal megpuhul.
Adjuk hozzá a petrezselymet és keverjük össze.
A pirítósokat tegyük a tálra, a tintahalat és a szaftját kanalazzuk rá.
Forrón vagy melegen tálaljuk.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.