Szezámos pirítós Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: botmixer, fokhagymaprés, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kikeverés, sütés bő zsiradékban, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg konzerv rákhús
3 dkg szezámmag
4 szelet toastkenyér
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál világos szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
ízlés szerint édes chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Ízlés szerint levágjuk a kenyérszeletek héját.

2. A lecsöpögtetett konzerv a rákhúst robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, szójaszószt, tojást, szezámolajat. Kb. 2 percig keverjük, ezalatt finom pürévé válik (1. kép).

3. A rákkrémet a kenyérszeletekre kenjük (2. kép).

4. Megszórjuk a szezámmaggal és kézzel belenyomjuk a rákkrémbe (3. kép).

5. A kenyérszeleteket keresztben kétszer elvágjuk, így összesen 16 háromszöget kapunk.

6. Wokban bő olajat forrósítunk. Adagokban beletesszük a kenyérszeleteket, szezámmagos oldalával fölfelé. 4-5 perc alatt ropogósra sütjük

7. A pirítóst szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

8. Forrón fogyasztjuk, édes chilimártást kínálunk hozzá.