Szezámos pirítós Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, fokhagymaprés, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kikeverés, sütés bő zsiradékban, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Ízlés szerint levágjuk a kenyérszeletek héját.
2. A lecsöpögtetett konzerv a rákhúst robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, szójaszószt, tojást, szezámolajat. Kb. 2 percig keverjük, ezalatt finom pürévé válik (1. kép).
3. A rákkrémet a kenyérszeletekre kenjük (2. kép).
4. Megszórjuk a szezámmaggal és kézzel belenyomjuk a rákkrémbe (3. kép).
5. A kenyérszeleteket keresztben kétszer elvágjuk, így összesen 16 háromszöget kapunk.
6. Wokban bő olajat forrósítunk. Adagokban beletesszük a kenyérszeleteket, szezámmagos oldalával fölfelé. 4-5 perc alatt ropogósra sütjük
7. A pirítóst szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
8. Forrón fogyasztjuk, édes chilimártást kínálunk hozzá.