Tojásos paradicsomsaláta olajbogyóval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, salátástál, tojás- és paradicsomszeletelő kés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg fekete olajbogyó
6 db keményre főzött tojás
6 db érett, szeletelt paradicsom
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
kevés friss, darabolt bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A paradicsomot vastag szeletekre vágjuk, nagy tányérra rendezzük, befedjük a vékonyan felszeletelt lilahagymával, a felkarikázott kemény tojással, és pácolt fekete olajbogyóval.
2. Tetejére kevés apróra tépett, friss bazsalikomlevelet teszünk.
3. Kevés extraszűz olívaolajjal meglocsoljuk, majd bőven meghintjük sóval és friss törött borssal.