Szalonnás paradicsomsaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, papírtörlő, salátacentrifuga, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kikeverés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg félbevágott koktélparadicsom
4 szelet grillezett, apróra vágott baconszalonna
1 db apróra vágott avokádó
1 fej kötöző saláta
Az öntethez:
1 teáskanál méz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál magos mustár
másfél dl natúr joghurt

Elkészítés:

1. A baconszeleteket grillsütőben ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megvárjuk, míg kihűl, és felaprítjuk.

2. Nagy tálban összekeverjük a leveleire tépkedett kötőzősalátával, a félbevágott koktélparadicsommal és a felaprított avokádóval. Óvatosan összeforgatjuk.

3. Elkészítjük a dresszinget: a natúr joghurtot simára keverjük a magos mustárral, a citromlével és mézzel. A dresszinggel leöntjük salátát.