Babsaláta szárzellerrel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, szűrés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál szeletelt szárzeller
40 dkg fehérbabkonzerv
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál dijoni mustár
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 evőkanál fehérborecet
másfél dl olívaolaj
1 nagyobb apróra vágott csemegeuborka
ízlés szerint finomra vágott metélőhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Leszűrjük a babot, folyó vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A babot a szárzellerrel és az uborkával tálba tesszük.
2. Az olívaolajat a fehérborecettel, fokhagymával, mustárral, petrezselyemmel és a cukorral külön tálban simára keverjük, sóval-borssal ízesítjük.
3. A vinaigrette-öntetet a babos keverékre locsoljuk, és alaposan elkeverjük. Tálalóedénybe szedjük, meghintjük a metélőhagymával, és szobahőmérsékletűen tálaljuk, vagy lefedjük és a tálalásig hűtőbe tesszük.