Vegyes babsaláta tonhallal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kés, salátástál, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg darabolt konzerv tonhal
1 doboz konzerv bab
1 evőkanál friss snidling
⅔ dl frissen préselt/facsart citromlé
10 dkg zöldsaláta
3 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
1 db hámozott, kockára vágott uborka
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint friss pirítós
Elkészítés:
1. Keverjük össze a leöblített és lecsepegtetett vegyes babot, a szintén lecsepegtetett tonhalat, a zellert, az uborkát, a petrezselymet, a vegyes zöldsalátát és a citromlevet. Sóval, borssal ízesítsük.
2. Tegyük salátástálkákba, szórjuk meg az összetépkedett snidlinggel, és friss pirítóssal együtt tálaljuk.
a vegyes babkonzerv általában vörös babot, vajbabot, szójababot és csicseriborsót tartalmaz, ami tökéletes keverék az egészséges salátákhoz. Igazán nem számít, ha csak egyfajta babot használunk, vagy esetleg kétfajta bab keverékét.