Tengerészsaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, lábas, salátástál, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg tintahal
1 db fejes saláta
10 dkg rák
10 dkg kagylóhús
2 db citrom
4 db paradicsom
1 db sárga húsú paprika
1 db piros húsú paprika
4 db lilahagyma
10 dkg csiperkegomba
Dresszinghez:
1 csomó citromfű
1 csésze fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 csésze ecet
1 csésze olívaolaj
1 kávéskanál só
10 dkg olívabogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A kagylót és a rákot mossuk meg, szárazon tegyük egy tálba a készre főtt tintahallal együtt.

2. A paprikát vágjuk csíkokra.

3. A hagymát is metéljük csíkokra.

4. Szeleteljük fel a gombát, és locsoljuk meg citromlével.

5. Hámozzuk meg a paradicsomot, távolítsuk el a magvas részét, és vágjuk kockákra.

6. Keverjük össze a hozzávalókat.

7. A töltött olívát vágjuk apróra, és keverjük össze a fehérborral, az ecettel, meg az olívaolajjal.

8. A fokhagymagerezdeket dörzsöljük szét sóval, és adjuk a dresszinghez, borsozzuk meg, és tegyük bele az aprított citromfüvet.

9. Készítsük el vele a salátát, és 15 percig hagyjuk állni a hűtőben.

10. A fejes saláta leveleivel béleljünk ki egy tálat. A salátát ezeken elosztva tálaljuk.