Rukkolás kenyérsaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kenyérpirító, kés, keverőtál, salátástál, serpenyő, szita, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, pihentetés, pirítás, préselés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A (lehetőleg sószegény) kenyeret vékony szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat megsütjük.
2. A sült kenyereket fokhagymával bedörzsöljük, kihűtjük, kockákra vágjuk.
3. A durvára vágott paradicsomot szitára rakjuk, sózzuk, 15 percig csöpögtetjük.
4. A citromlevet, a bazsalikomot, az olajat, a sót, a borsot egy salátástálban összekeverjük.
5. Hozzáadjuk a pirított kenyérkockákat, a paradicsomot, a hagymát, az uborkát, a zellert, az olajbogyót és a rukkolát. Összerázzuk. Tálalás előtt 30 percig pihentetjük.