Burgonyás, mángoldos kenyérsaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, keverőtál, salátástál, szűrő, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg száraz, kockára vágott kenyér
3 db kockára vágott burgonya
40 dkg finomra vágott mángold
vagy
40 dkg finomra vágott spenót
2 evőkanál meleg víz
1 db finomra vágott chilipaprika
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A fokhagymát megpirítjuk 3 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk.
2. Belekeverjük a chilit, ráöntjük a vizet. Alacsony hőfokon 10 percig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz.
3. A mángoldot vagy a spenótot forró, sós vízben 5-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük.
4. A kenyérkockákkal együtt összekeverjük a burgonyával. Néhány percig még együtt főzzük. Sózzuk, borsozzuk. A maradék evőkanálnyi olajjal meglocsoljuk. Forrón tálaljuk.