Paradicsomos, ajókás rizottó Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, reszelő, séfkés, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, fonnyasztás, főzés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzervparadicsom
40 dkg rizottórizs
4 db darabolt szardínia

vagy

4 db darabolt ajóka
6 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál összetépkedett bazsalikom
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
10 dl zöldségleves
3 evőkanál olvasztott vaj
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A felolvasztott vajon, közepes tűzön, a hagymát és az ajókát megfonnyasztjuk.

2. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve 2 percig pirítjuk.

3. Belekeverjük a paradicsomot, és állandó kevergetés mellett, decinként, a rizshez öntjük a levest, amíg a rizs 15-18 perc alatt puhára fő.

4. A bazsalikomot és a petrezselymet a rizshez keverjük. Parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.