Cukkini- és spárgalasagne Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, elősütés, hámozás, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A cukkinit 2 evőkanál olajon, közepes tűzön világosbarnára sütjük. Kivesszük az olajból.
2. A zsemlemorzsát és a fokhagymát ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon és 1 evőkanál vajon megpirítjuk. Kivesszük.
3. A maradék olajon világosbarnára pirítjuk a mogyoróhagymát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a spárgát, beleöntjük a tejszínt, 10 percig főzzük. Sózzuk.
4. Egy sütőtálat a cukkiniszeletekkel kibélelünk, spárgakeverékkel borítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal. A műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg morzsa és parmezán. A maradék vajdarabokat a tetejére szórjuk, 15-20 perc alatt barnára sütjük. Forrón tálaljuk.