Krumplis „muffin” kecskesajttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, muffinsütő, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás/rétegezés, sütés

Adag: 4-6 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lágy, sós kecskesajt
6 db hámozott, vékonyra szeletelt burgonya
4 evőkanál vaj
8 ág majoránna
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 12 mélyedéses muffinsütőt kivajazunk.

2. A mélyedéseket majoránnalevelekkel kibéleljük, majd egy réteg krumplival beborítjuk. A következő réteg a kecske krémsajt lesz. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak, de az utolsó réteg krumpli legyen.

3. Vajdarabokkal megszórjuk, és alumíniumfóliával beborítva 40 percig sütjük.

4. A fóliát levesszük, a tűz hőfokát 200 °C-ra növeljük (gáztűzhelynél 6-os fokozat), és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.