Paplanos fasírt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, lábas, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, kimagozás, lerakás/rétegezés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Az olajat a vajjal megforrósítjuk, és a pórét kis lángon, 2 percig pároljuk benne. A paprikát meg a húst beleforgatjuk, és erős lángon, kevergetve, 4 percig sütjük, hogy a nedvessége elpárologjon. Közben a kis húsdarabkákat villával szétbontjuk. Az oregánóval ízesítve félretesszük.
2. A burgonyát meghámozzuk, 3 mm vastagra szeljük. Forró vízbe öntve 3 percig puhítjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
3. A burgonya felét mély tűzálló tálba terítjük, a húsvagdalékot rásimítjuk, és a maradék burgonyaszeleteket a tetejére fektetjük. Sajttal megszórva, tejszínnel leöntve 30 percig sütjük.