CSOKOLÁDÉS TÖLTELÉKKRÉM Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, serpenyő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hűtés, kikeverés
Adag: 1 adag (0.75 liter)
Elkészítés:
1. A csokoládét nagy tálba tesszük.
2. A tojássárgáját és a cukor egyharmadát elektromos habverővel vagy robotgéppel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük. A mixert alacsony fokozatra állítjuk, és a tojásos keverékbe öntjük a lisztet.
3. A maradék cukrot és a tejet összemelegítjük, majd felforraljuk. A cukros, meleg tejet óvatosan, állandóan kevergetve hozzáöntjük a tojásos keverékhez. A cukros, tejes, tojásos keveréket visszaöntjük a serpenyőbe, és alacsony hőfokon 2 percen át gyöngyözve főzzük.
4. Ezután a tálban levő csokoládéra öntjük. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Letakarjuk, kihűtjük.