Sajtos kukoricakása Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, kikeverés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg apróra vágott mozzarella sajt
10 dkg finomszemcséjű kukoricaliszt
10 dkg kukoricadara
8 dl víz
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A kukoricadarát folyamatos keverés mellett felfor­raljuk 8 dl, enyhén sózott vízben, és kis lángon, ke­vergetve kb. 10 percig főzzük.

2. Állandó keverés közben fokozatosan beleszórjuk a kukoricalisztet, és az egészet további 15 perc alatt a legkisebb lángon csendesen forralva kásává főzzük, közben néhány­szor megkeverjük.

3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sajtot és folyamatosan keverve, nagyon kis lángon teljesen felolvasztjuk a kásában. Forrón tálaljuk.

Ha hozzájutunk, készíthetjük apróra vágott szulguni sajtból (vagy bivalytejből készült mozzarellával) is.