Sajtos kukoricakása Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg apróra vágott mozzarella sajt
10 dkg finomszemcséjű kukoricaliszt
10 dkg kukoricadara
8 dl víz
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A kukoricadarát folyamatos keverés mellett felforraljuk 8 dl, enyhén sózott vízben, és kis lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük.
2. Állandó keverés közben fokozatosan beleszórjuk a kukoricalisztet, és az egészet további 15 perc alatt a legkisebb lángon csendesen forralva kásává főzzük, közben néhányszor megkeverjük.
3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sajtot és folyamatosan keverve, nagyon kis lángon teljesen felolvasztjuk a kásában. Forrón tálaljuk.
Ha hozzájutunk, készíthetjük apróra vágott szulguni sajtból (vagy bivalytejből készült mozzarellával) is.