Heringpástétom kijevi módra Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sózott heringfilé
50 dkg héja nélkül fehérkenyér
2 és fél dl tej
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg kemény, reszelt sajt
1 teáskanál enyhén csípős mustár
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
½ csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint szeletelt citrom
Elkészítés:
1. A kenyeret rövid időre a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a heringgel együtt ledaráljuk.
2. A vajat, a fűszeres sajtot és a mustárt a masszához keverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
3. A pástétomot dekoratív módon – pl. halformában – elrendezzük, petrezselyemlevelekkel és citromszeletekkel díszítjük. A heringpástétomot kenyérre kenve fogyasztjuk.