Rokfortmártás Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás nélküli főzés, hámozás, párolás

Adag: 1 adag (0.5 liter)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg natúr krémsajt
25 dkg márványsajt

vagy

25 dkg gorgonzola sajt

vagy

25 dkg roquefort sajt
5 dkg vaj
1 kisebb fej hagyma
másfél dl tejföl

vagy

másfél dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a darabokra morzsolt sajtot és a tejszínt vagy tejfölt.

3. Kis lángon, kevergetve összeolvasztjuk.

4. Frissen őrölt borssal meghintjük.

A csodás mártás Piemontból származik, ahol melegen, gnocchival (burgonyagombóc) fogyasztják.