Tejszínes kéksajtmártás Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 5 perc  Munkaidő: 5 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia
Eljárások: hűtés, kikeverés

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejszín
25 dkg kéksajt
1 és ¼ dkg almaecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Robotgépben összedolgozzuk a kéksajtot a tejszínnel.

2. Tálba tesszük, hozzákeverjük az almaecetet.

3. Sózzuk, borsozzuk, letakarjuk, és tálalásig a hűtőben tartjuk.

A fenti mennyiségekből másfél csészényi mártást készíthetünk.