Kéksajtos öntet Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés
Adag: 1 adag (0.35 liter)
vagy
Elkészítés:
1. Kis üvegtálkába belemorzsoljuk a sajtot, majd villával kenhető masszává eldolgozzuk.
2. Másik üvegtálban az ecetet tetszés szerinti mennyiségű sóval és borssal felverjük. Miközben habverővel folyamatosan verjük, vékony sugárban fokozatosan hozzácsurgatjuk a világos olívaolajat, hogy sűrű, folyékony masszát kapjunk.
3. A vinaigrette-et a sajtra öntjük, hozzáadjuk a petrezselymet, és simára keverjük, de maradhatnak benne sajtdarabkák. Ha szükséges, sóval és borssal tovább ízesítjük. Nyers gyümölcsökhöz, zöldségekhez mártogatósnak, zöldsalátához öntetnek kínáljuk.