Piros paprikapüré Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, grillező, kés, keverőtál, lábas, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, sütés, turmixolás, zúzás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb piros húsú paprika
4 szál újhagyma
2 kisebb piros chilipaprika
2 evőkanál friss koriander
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Grillben addig sütjük a piros húsú paprikát, amíg a héja megbarnul, és felhólyagzik. A paprikákat kis tálba tesszük, lefedjük, hagyjuk kissé hűlni. Meghámozzuk, kiszedjük a magokat, a húsát durván feldaraboljuk.

2. A paprikát turmixba tesszük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, az összenyomott fokhagymagerezdet és a finomra vágott kis piros chilit. Simára turmixoljuk, edénybe tesszük, belekeverjük a halszószt (elhagyható), a citromlét és az aprított friss koriandert. Közepes lángon főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik.

A paprika sütése:

1. Eltávolítjuk a paprika magjait és hártyáit, a húsát nagyobb, lapos darabokra vágjuk.

2. Forró grill alá tesszük a héjával felfelé, addig sütjük, amíg megfeketedik, és felhólyagosodik. Letakarjuk konyharuhával, és félretesszük.

3. Amikor már kihűlt annyira, hogy megfogjuk, óvatosan meghámozzuk. A sült paprika édesebb a nyersnél.