Cumberland-mártás Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, hámozás, julienre vágás, kikeverés, préselés, szűrés

Adag: 0.5 liter

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl vörösbor
2 és fél dl ribiszkezselé
1 db citrom
1 db narancs
2 evőkanál dijoni mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A citrom és a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. 5 percig vízben főzzük, majd leszűrjük.

2. A citrom és a narancs levét a ribiszkezselével és a mustárral kikeverjük, és kevergetve lassan felforraljuk. A borral felengedve kis lángon 3 percig főzzük.

3. Tálalás előtt a borsot és a citrom-, illetve narancshéjat belekeverjük.