Sütőtökös krémleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: botmixer, fazék, séfkés, turmixgép, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sütőtök
1 db sárgarépa
1 dl főzőtejszín
1 kávéskanál ételízesítő
1 csipet só
1 csipet reszelt szerecsendió
1 db alma
15 dl víz
1 csipet apróra vágott zellerlevél
1 fej vöröshagyma
1 db közepes méretű burgonya
Elkészítés:
A tököt, almát, burgonyát, sárgarépát, hagymát meghámozzuk megmossuk, kb.2×2 cm nagyságú kockákra vágjuk és a vízben puhára főzzük.
A leveskockával, ételízesítővel és a fűszerekkel ízesítjük.
Turmixgépben vagy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Felforraljuk, a tejszínnel besűrítjük, majd további 2 perc forralás után elkészül a leves.
Tálalhatjuk pirított zsemle- vagy kenyérkockával vagy esetleg pirított tökmaggal, de ezek nélkül is nagyon finom, könnyű, tápláló, vitamindús leves. (Gáspár Imréné, Pétfürdő)
Ha a húsleveskocka helyett zöldségleveskockát használunk vegetáriánus ételt készíthetünk.