Gyöngytyúkleves spagettivel Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, lábas, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, rántás, szűrés, zsírtalanítás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött gyöngytyúk
50 dkg lebőrözött, apróhús csirkehús
15 dkg főtt, apró spagetti
8 dl tyúkhúsleves
6 szem egész bors
1 kávéskanál szegfűszeg
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 kisebb fej hagyma
2 kávéskanál liszt
másfél dl tejszín
2 kávéskanál vaj
igény szerint szerecsendió virág

Elkészítés:

1. A tyúkhúslevest nagyobb lábosba öntjük. Hozzáadjuk a gyöngytyúkot és az apróra vágott csirkehúst.

2. Felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a szegfűszeget és a szerecsendió-virágot. Kis lángon 120 percen át főzzük, míg elforrja a harmadát.

3. A levest átszűrjük, leszedjük a zsírját és eltávolítunk belőle minden csontot.

4. Átöntjük egy tiszta lábosba, hozzákeverjük a tejszínt (1. kép) és lassan felforraljuk.

5. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, meghintjük a liszttel és rózsaszín rántást készítünk belőle. A leveshez adjuk (2. kép). Kevergessük a levest, míg enyhén be nem sűrűsödik.

6. Tálalás előtt beletesszük az apróra tört, főtt spagettit (3. kép).

7. Előmelegített tányérokba merjük a levest. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.