Fokhagymakrémleves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: kés, konyhai robotgép, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, párolás, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd finomra vágva fokhagyma
6 szelet fehér, morzsolt szendvicskenyér
12 és fél dl víz
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
4 db kissé felvert tojás
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy nagy, mély serpenyőben, kis lángon felhevítjük az olajat, és a fokhagymát 5-7 perc alatt megfuttatjuk rajta (vigyázzunk, nehogy színt kapjon!).

2. Felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Akkor hozzáadjuk a morzsát meg a tojást, és 10 percig főzzük.

3. Robotgéppel egészen simára, bársonyosra dolgozzuk. Forrón tálaljuk.