Vörösboros meggyleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, szűrőlapát, turmixgép, tűzhely
Eljárások: forralás, forralás nélküli főzés, főzés, hűtés, kikeverés, kimagozás, legírozás, préselés, tojás szétválasztása, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A meggyet saját levével, a vörösborral, a hideg vízzel, a citromlével, a cukorral, a sóval és a (fűszerzacskóba helyezett) fűszerekkel főni tesszük, és kb. 5 percig forraljuk.
2. Ekkor eltávolítjuk a fűszereket, a meggy felét szűrőkanállal kiemeljük, simára turmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, ezt újraforraljuk.
3. A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel, miközben folytonosan keverjük, hozzáöntünk kb. egy csészényi forró levest, majd tovább keverve visszaöntjük a többihez, és együtt felmelegítjük (nem forraljuk!).
Jégbe hűtve, előhűtött tányéron vagy csészében tálaljuk.