Vörösboros meggyleves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, szűrőlapát, turmixgép, tűzhely
Eljárások: forralás, forralás nélküli főzés, főzés, hűtés, kikeverés, kimagozás, legírozás, préselés, tojás szétválasztása, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kimagozott meggy
2 dl száraz vörösbor
8 dl víz
2 db tojássárgája
2 dl tejszín
1 kis darab fahéj
1 db leve citrom
12 dkg kristálycukor
1 csipet só
4 szem szegfűszeg

Elkészítés:

1. A meggyet saját levével, a vörösborral, a hideg vízzel, a citromlével, a cukorral, a sóval és a (fűszerzacskóba helyezett) fűszerekkel főni tesszük, és kb. 5 percig forraljuk.

2. Ekkor eltávolítjuk a fűszereket, a meggy felét szűrőkanállal kiemeljük, simára turmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, ezt újraforraljuk.

3. A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel, miközben folytonosan keverjük, hozzáöntünk kb. egy csészényi forró levest, majd tovább keverve visszaöntjük a többihez, és együtt felmelegítjük (nem forraljuk!).

Jégbe hűtve, előhűtött tányéron vagy csészében tálaljuk.