Fortuna gulyás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Kevés zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel.
2. Mikor zsírjára pirult, beletesszük a kockára vágott marhalábszárat, együtt pirítjuk, majd vízzel puhára pároljuk.
3. Fokhagymával, köménymaggal, zellerrel és csomborral ízesítjük.
4. Később hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot.
5. Ezután sózzuk és puhára főzzük.
6. Végül csipetkét szaggatunk bele.
Csipetke
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.
2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi darabokat csipkedünk le.