Csirkeleves koriandergombóccal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. A húst a lisztbe forgatjuk (1. kép) és megfűszerezzük.
2. Egy lábosban felhevítjük a vajat, és enyhén barnára pirítjuk a húst.
3. Ráöntjük az olajat. Hozzáadjuk a zöldségeket és megpirítjuk. Beletesszük a sherryt meg a többi hozzávalót, a leves kivételével.
4. 10 percig pároljuk, majd felöntjük a levessel. 180 percen át gyöngyözve forraljuk kis lángon, végül átszűrjük egy tiszta edénybe és hagyjuk kihűlni.
5. Egy jókora tálban összekeverjük a gombóc száraz hozzávalóit. Beleütjük a tojást (2. kép), alaposan összedolgozzuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
6. A tésztából apró gombócokat formálunk, amelyeket meghengergetünk lisztben.
7. A gombócokat lobogva forró sós vízbe dobjuk (3. kép) és 10 percig főzzük.
8. Ezután szűrőkanállal átszedjük a levesbe, és további 12 percig főzzük.