Andalúziai gazpacho Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, szűrő, turmixgép
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kimagozás, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A fehér kenyeret durvára aprítjuk (1. kép), vízzel meglocsoljuk (2. kép), és legalább 30 percig állni hagyjuk.
2. A kimagozott, feldarabolt paradicsomot és uborkát (3. kép), a paprikát és a fokhagymát (4. kép) turmixgépbe tesszük (5. kép), utána a kenyeret, majd végül az olajat is hozzáadjuk, és az egészet pürésítjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy, a leves elérje a kívánt állagot. Ezután esetleg finom lyukú szűrőn áttörjük, sóval és ecettel ízesítjük.
3. A gazpachót legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegen tálaljuk. Hozzá tetszés szerint külön tálkában fehérkenyér-kockákat, apróra vágott paprikát, vöröshagymát, sonkakockákat vagy apróra vágott kemény tojást adunk, amelyekből mindenki keverhet a levesébe.