CSOKOLÁDÉVAL TÖLTÖTT TOJÁS UOVA RIPIENE AL CIOCCOLATO Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, szűrés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk.
2. Kivesszük a sárgáját, egy tálban szétmorzsoljuk, három dkg porcukorral, a kakaóporral, kevés vaníliás cukorral, a lereszelt csokoládéval és a likőrrel finom masszává keverjük.
3. A külön tojásfehérjét kemény habbá verjük.
4. A fél főtt tojások üregét a masszával megtöltjük, körben beszórjuk liszttel, belemártjuk a tojáshabba, és bő, forró olívaolajban kisütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, a maradék porcukorral és vaníliás cukorral megszórva, melegen tálaljuk.