CSOKOLÁDÉVAL TÖLTÖTT TOJÁS UOVA RIPIENE AL CIOCCOLATO Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, szűrés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg reszelt étcsokoládé
4 db keményre főzött, kettévágott tojás
3 dkg búzaliszt
1 db tojásfehérje
1 pohár gyógynövény likőr
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg kakaópor
5 dkg porcukor
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk.

2. Kivesszük a sárgáját, egy tálban szétmorzsoljuk, három dkg porcukorral, a kakaóporral, kevés vaníliás cukorral, a lereszelt csokoládéval és a likőrrel finom masszává keverjük.

3. A külön tojásfehérjét kemény habbá verjük.

4. A fél főtt tojások üregét a masszával megtöltjük, körben beszórjuk liszttel, belemártjuk a tojáshabba, és bő, forró olívaolajban kisütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, a maradék porcukorral és vaníliás cukorral megszórva, melegen tálaljuk.