Brokkolikrémleves sajtos krutonnal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A brokkolirózsákat és a -szárakat is feldaraboljuk.
2. 2 evőkanál felforrósított olajon a fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, burgonyát, felöntjük a csirkelevessel. Sózzuk, borsozzuk. Kis rést hagyva a lábast letakarjuk, a levest 20 percig főzzük.
3. A levest a tűzről félrehúzzuk. Hagyjuk kissé hűlni, botmixerrel pépesítjük.
4. A kész levest tányérokba kanalazzuk. Tetejére rakjuk a sajttal megszórt pirított kenyeret. Kaliforniai paprikakockákkal díszítjük. A maradék olajjal meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk.
Csirkeleves
1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.
3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.
Leszűrjük.
4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.
A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.