Ukrán borscs Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, reszelő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. A céklát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a pasztinákot, a zellert, a burgonyát, a káposztát, a póréhagymát és a hagymát a zöldséglevesben felforraljuk. Lefedjük, 35 percen át főzzük.
2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fekete borsot, a babérlevelet, a balzsamecetet és a cukrot. További 20 percig főzzük.
3. Belereszeljük a félretett céklát, néhány percig még főzzük. Tálaljuk.
Zöldségleves
1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.