Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, szűrőlapát, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, forralás, főzés, hámozás, lehabozás, párolás, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4-5 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Az olajat egy nagy lábosban, serpenyőben vagy öntöttvas edényben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a másfél centis kockákra vágott bárányhúst, ha szükséges, adagonként, és addig pirítjuk, amíg minden oldalukon egyformán megbarnulnak (1. kép), ha kell, még adunk hozzá egy kevés olajat. Szűrőkanállal kivesszük a lábosból a húst.
2. Lecsökkentjük a hőfokot, a hagymát és a fokhagymát a serpenyőben 1-2 percig pároljuk, gyakran kevergetve.
3. Hozzáadjuk a vizet és az összes húst visszatesszük a lábosba. Éppen csak felforraljuk, minden habot leszedünk a felszínéről. Takarékra tesszük, és hozzákeverjük a paradicsomot, a babérlevelet, a kakukkfüvet, az oregánót és a fahéjat, a római köményt, a kurkumát és a harissát. Lassan gyöngyözve, 60 percen át hagyjuk főni vagy amíg a hús jó puha lesz. A babérlevelet kidobjuk.
4. Hozzákeverjük a csicseriborsót, a sárgarépát, a burgonyát, és 15 percig főzzük. Ezután beletesszük a cukkinit és a zöldborsót (2. kép), és további 15-20 percig hagyjuk lassan főni, amíg a zöldségek megpuhulnak.
5. Előmelegített tányérokban, mentával és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.