TÖLTÖTT TÉSZTATEKERCSEK CANNOLI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: fazék, gyúródeszka, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, nyújtófa, papírtörlő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, habverés, kikeverés, nyújtás, passzírozás, áttörés, pihentetés, sütés bő zsiradékban, töltés
Adag: 1 adag (16 darab)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A tésztához a vajat és a cukrot habosra verjük, hozzákeverjük a tojást, a bort, a vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a lisztet, sima, rugalmas tésztává gyúrjuk (5-10 perc). Fóliába csomagoljuk, legalább két órán át hűvös helyen pihentetjük.
2. Felhasználáskor a tésztát két mm vastagra kinyújtjuk. 16 darab 12 cm oldalhosszúságú lapra vágjuk. 15 cm hosszú, két cm átmérőjű bambusz- vagy fémcsövet helyezünk átlósan a lapokra, és a szemközti sarkokat a csőre hajtjuk. A sarkokat a felvert tojással összeragasztjuk. Annyi zsírt vagy olajat hevítünk egy nagy fazékban, hogy a csővel belehelyezett tésztát teljesen ellepje.
3. Amikor a zsiradék nagyon forró, óvatosan beleteszünk három-négy darabot, és aranysárgára sütjük (másfél-két perc), kivesszük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Amikor teljesen kihűlt, kivesszük belőle a csődarabot.
4. A friss ricottát összetörjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancsvirágvizet. A tölteléknek krémes állagúnak kell lennie. Beletesszük az apróra vágott kandírozott citrom- és narancshéjat, angyalgyökeret, a cseresznyét és a finomra vágott csokoládét. A keverékkel megtöltjük a tésztadarabokat, megszórjuk porcukorral, és hidegen tálaljuk, de nem szabad a hűtőszekrénybe tenni.