Turbolyás-paradicsomos bableves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, kimagozás, pirítás, préselés, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Az egy éjszakára beáztatott, majd leszűrt babot egy nagy lábos hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszűrjük és félretesszük.
2. Ugyanabban a lábosban közepes lángon felhevítünk az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a leszűrt babot, aláöntjük a vizet és felforraljuk.
3. A lángot kisebbre véve 45 percig főzzük. Akkor hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot és a turbolyát, majd további 35-40 percig főzzük, vagy amíg a bab megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, és a maradék olajjal meg a citromlével meglocsolva, forrón tálaljuk.