Galiciai leves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, keverőtál, séfkés, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál darabolt chorizo kolbász
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
25 dkg száraz fehérbab
50 dkg tisztított, durvára vágott káposzta

vagy

50 dkg karórépalevél

vagy

50 dkg tisztított, durvára vágott kelkáposzta
20 dl víz
1 db sonkacsont
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.

2. Másnap a babot és a sonkacsontot a vízbe tesszük, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, és kb. 60 percen át főzzük.

3. Ezután a csontot kivesszük, a burgonyát. a zöldséget és a kolbászt hozzáadjuk, és az egészet még 30 percig főzzük.

A levest agyagedényekben tálaljuk.