Galiciai leves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, keverőtál, séfkés, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál darabolt chorizo kolbász
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
25 dkg száraz fehérbab
50 dkg tisztított, durvára vágott káposzta
vagy
50 dkg karórépalevél
vagy
50 dkg tisztított, durvára vágott kelkáposzta
20 dl víz
1 db sonkacsont
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A babot egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.
2. Másnap a babot és a sonkacsontot a vízbe tesszük, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, és kb. 60 percen át főzzük.
3. Ezután a csontot kivesszük, a burgonyát. a zöldséget és a kolbászt hozzáadjuk, és az egészet még 30 percig főzzük.
A levest agyagedényekben tálaljuk.