Csicseriborsó-fasírozott Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, mozsár, serpenyő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, darálás, gyúrás, hámozás, sütés bő zsiradékban, törés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz csicseriborsó
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 szál finomra aprított menta
3 szál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra aprított hagyma
igény szerint liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
szükség szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap jól megmossuk, és lecsepegtetjük. Mozsárban pépesre törjük, majd tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a mentát hozzáadjuk, és az egészet jól összekeverjük.

2. A sűrített paradicsomot egy kis vízzel elkeverjük, és a fahéjjal együtt a csicseriborsóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és tésztává gyúrjuk össze. Ha túl híg lenne, egy kis liszttel sűríthetjük.

3. Az olívaolajat magas szélű serpenyőben felforrósítjuk. A tésztából kis, lapos pogácsákat formázunk, és a forró olívaolajban aranyszínűre sütjük őket.

Melegen, friss salátával vagy hidegen, előételként a csicseriborsó-fasírozott igazi csemege.