Csicseriborsó-fasírozott Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, mozsár, serpenyő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, darálás, gyúrás, hámozás, sütés bő zsiradékban, törés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap jól megmossuk, és lecsepegtetjük. Mozsárban pépesre törjük, majd tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a mentát hozzáadjuk, és az egészet jól összekeverjük.
2. A sűrített paradicsomot egy kis vízzel elkeverjük, és a fahéjjal együtt a csicseriborsóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és tésztává gyúrjuk össze. Ha túl híg lenne, egy kis liszttel sűríthetjük.
3. Az olívaolajat magas szélű serpenyőben felforrósítjuk. A tésztából kis, lapos pogácsákat formázunk, és a forró olívaolajban aranyszínűre sütjük őket.
Melegen, friss salátával vagy hidegen, előételként a csicseriborsó-fasírozott igazi csemege.