Bundában sült tengeri gyümölcsök Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: habverő, keverőtál, serpenyő, szita, tűzhely
Eljárások: bundázás, habverés, hűtés, pácolás, sütés bő zsiradékban, szitálás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tenger gyümölcsei
2 db citrom
1 db narancs
3 db citrom
1 db narancs
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
néhány csepp Worcestershire szósz
szükség szerint olaj
Tésztához:
2 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg liszt
1 db tojás

Elkészítés:

1. Mossuk meg folyó víz alatt a konyhakész tengeri „gyümölcsöket”, és itassuk le róluk vizet.

2. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg citromlével és a Worcester-szósszal, majd kb. 30 percig marináljuk.

3. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sót, és az olaj segítségével készítsünk belőle tésztát.

4. Az így kapott tésztát pihentessük 120 percig a hűtőszekrényben.

5. Ezután óvatosan keverjük bele a keményre vert tojásfehérjét.

6. Forrósítsuk fel az olajat, forgassuk meg a tenger „gyümölcseit” a tésztában, és süssük ki az olajban.

7. Citrom- és narancsgerezdekkel díszítve tálaljuk. Friss bagettet vagy kiflit kínáljunk hozzá.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Remulád mártás vagy fokhagymás majonéz remek hozzá.
A tenger gyümölcseiből használjunk tintahalkarikákat, szardíniát, scampit, valamint nyelvhalfilét.