Cukkini bundában, fenyőmagos öntettel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. A fenyőmagot a fokhagymával robotgépben pürésítjük. Menet közben fokozatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat, a citromlét és a vizet, míg sima öntetet nem kapunk. Belekeverjük a petrezselymet, sóval és borssal fűszerezzük, majd átöntjük a tálalóedénybe.
2. A cukkiniket ferdén kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. A lisztet és a pirospaprikát nejlonzacskóba tesszük, és alaposan összerázzuk. A tojást a tejjel egy nagy keverőtálban felverjük.
3. A cukkiniszeleteket beletesszük a zacskóba, és addig rázogatjuk, míg a lisztes keverék egyenletesen bevonja a szeletek mindkét oldalát. A felesleges lisztet lerázzuk róluk. Nagy, vastag aljú sütőedénybe kb. 1 cm mélyen kukoricaolajat öntünk, és felforrósítjuk. A cukkinikarikákat egyenként megmártjuk a tojásos keverékben, és belecsúsztatjuk a forró olajba. A cukkiniszeletek nem fedhetik egymást. Adagonként 2 percig sütjük, míg aranybarnára és ropogósra pirulnak.
4. Szűrőkanállal kiemeljük a cukkinit a forró olajból, lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róla a felesleges olajat. Az összes cukkinit megsütjük és lecsepegtetjük.
5. A cukkinit tűzforrón tálaljuk, miután meghintettük egy kis tengeri sóval. A fenyőmagos öntettel kínáljuk.